Ehdokkaan esittely
Tällä sivulla ehdokkaan esittelyteksi. Luettuasi tekstin, voit sulkea ikkunan.

Aleksi Tammi
Olen Aleksi Tammi, vaalien alla 30 vuotta täyttävä ensikertalainen kuntavaaliehdokas; äänestysnumeroni on 87.
Asun Hervannassa ja toimin paikallisyhdistyksemme hallituksen jäsenenä sekä sihteerinä; muita luottamustoimia ovat kunnallis- ja piirijärjestön edustajiston jäsenyys. Ammatiltani olen logistinen ammattikuljettaja.
Vapaa-ajan harrastuksiini sisältyy mm. lukemista, ruoanlaittoa, kodinhoitoa, pienimuotoista käsin ompelua sekä luonnossa kulkemista.
Kannattelevia arvojani ovat rauha, vapaus, oikeus, tasa-arvo ja turvallisuus. Näihin vahvasti nojaten kolmena kuntavaaliteemanani toimivat 1.) Yhteisöllisyys, 2.) Yhdenvertaisuus ja 3.) Ympäristö.
1.) Yhteisöllisyys:
- Ylläpidetään mahdollisuutta vapaa-ajan liikkumiselle ja harrastamiselle - varallisuuteen katsomatta.
- Rajataan koulujen ryhmäkokoa 20 oppilaaseen: Jokaisella on oikeus koulurauhaan ja laadukkaaseen opetukseen - niin opettajalla kuin oppilailla.
- Huolehditaan kansalaisten kulttuurin tarjonnasta ja saannista: Tehdään se reilusti - vähävaraiset sekä muutoin heikoimmassa asemassa olevat ansaitsevat yhtäläisesti sydämen sivistystä.
- Turvataan peruspalveluiden paikallisuus: Ihmiseen katsomatta julkisen sektorin toiminta tulee olla matalalla kynnyksellä saavutettavissa - panostetaan kaupunkisuunnittelussa ja infrastruktuurin kehittämisessä esteettömyyteen sekä kattavaan julkisen liikenteen verkostoon.
2.) Yhdenvertaisuus: Riippumatta ihmisen sosiaalisesta, fyysisestä, taloudellisesta tai muusta henkilökohtaisesta syystä, me kaikki olemme laki- ja oikeusasioiden edessä samanarvoisia. Tätä lähtökohtaa tulee myös aktiivisesti tosiasiallistaa:
- Priorisoidaan kohtuuhintaiseen asumiseen rakentamisessa; ennen yksilön ylellisyyttä jokaisen ihmisoikeus kotiin, asumiseen, elinarvoiseen ja itsenäiseen elämiseen on perustavanlaatuisesti varmistettava. Vasta meidän perustarpeidemme tultua asianmukaisesti huolehdituiksi, voimme alkaa puhua oikeuden, kohtuuden ja reiluuden toteutumisesta.
- Panostetaan asuinalueiden tasapuoliseen kehittämiseen: Julkisten ja perupalveluiden tulee olla kunkin asuinpaikan välttämättömiä tarpeita vastaavat ja lähtökohtaisesti suhteuttamalla toisiinsa verrattavissa. Ehkäisemme palveluntarjonnan ylikuormittumista, alueiden eriarvoistumista, väestöllistä segregaatiota sekä kohtuutonta matka- ja odotusaikaa huolehtimalla kotipaikkojemme yleisestä elinvoimaisuudesta.
- Solidaarinen, suvaitseva ja sivistynyt yhteiselo: Niin Hervanta kuin Tampere kokonaisuudessaan on monien kultuurien ja kansallisuuksien koti. Tämä tosiasia mielessä meidän kaikkien tulee ymmärtää, ettei juuri Minun tapani elää ja olla ole "se ainoa oikea". Ihmisiä me kaikki olemme, omine pienine askareinemme.
Meillä jokaisella on sekä vastuu että velvollisuus huolehtia omalta osaltamme yhteiskuntarauhan toteutumisesta ja sen suurimpia varmistajia ovat keskinäinen avoimuus sekä luontevan integraation edistäminen. Ollaan toisillemme hyviä ja jos se ei jostain syystä ota onnistuakseen, niin ei ainakaan luoda keskinäistä eripuraa.
3.) Ympäristö:
- Annetaan luonnollemme sen ansaitsema arvostus. Ei kaadeta, raivata tai tuhota sitä monimuotoista rikkautta, minkä vehreät metsämme meille ovat iloksi antaneet. Lähiluonto on vuodesta toiseen vierailtuimpien käyntikohteiden kärjessä ja siellä kulkeminen on kiistatta osoittanut hyvinvointia edistävää vaikutusta.
Tämän kaiken lisäksi - tai pikemminkin ennen kaikkea - luonto ja metsät ovat koti lukemattomille eliölajeille, joilla ei ole samanlaista valinnan mahdollisuutta elinpaikalleen kuin meillä ihmisillä: Meillä asettuminen on kyse tahdosta, luonnon eliöstöllä tarpeesta.
- Sisällytetään kaupunkisuunnitteluun standardoidusti viheralueiden läsnäolo; säästetään metsiä suurhakkuilta hyödyntämällä niiden kasvustoa asuinmiljöössä ja julkikuvassa. Näin voimme edes osittain korvata sitä hävitettyä elinympäristöä, minkä luonnonvaraiselta elämältä joudumme viemään.
- Keskitytään rakentamisessa jo olemassa olevan infrastruktuurin peruskorjaamiseen ja vanhan kunnostamiseen; kehitetään kestävämpiä ratkaisuja rakenteiden pitkäikäisyyden lisäämiseksi. Kasvava kaupunki edellyttää tietysti laajentumista, joten ympäristöä säästääksemme meidän tulee pyrkiä aina mahdollisuuksien mukaan ylös- ( ja alaspäin) suuntautuvaan laajentamiseen. Vertikaalinen rakentaminen on paitsi tilaa säästävää, myös taloudellisesti edullinen ja ympäristöystävällinen ratkaisu.
- Panostetaan vihreä energian investointeihin ja kestävään kehitykseen: Hyödynnetään aktiivisesti saatavilla olevia aurinko-, vesi- ja tuulivoiman mahdollisuuksia; valjastetaan luonnon tarjoamat puhtaan energian muodot niiden todellisessa potentiaalissa ja sisällytetään passiivinen hankinta osaksi kaupunki-infran kehityssuunnitelmaa. Muistakaa että energian kehittämisessä laitteiston määrä ja laatu ovat tärkeämpiä kuin siihen tarkoitettujen koneistojen koko.
- Turvallinen asuinympäristö: Lisätään ja yhtenäistetään asuinalueiden valaistusta. Samalla keskitytään kohdennettumpien valonlähteiden kehittämiselle, mikä parantaa pimeässä näkyvyyttä ja ehkäisee valosaastetta.
Kulkuväylien ja -reittien katvealueita tulee suunnitelmallisesti ja tarkoituksenmukaisesti välttää jo kehitysvaiheesta alkaen; näin lisäämme keskinäisen liikkumisen turvallisuutta, ennaltaehkäisemme vaaratilanteita ja poistamme tarpeettomia riskitekijöitä.
- Huolehditaan yleisestä ja yhteisestä asukasviihtyvyydestämme pitämällä ympäristöämme siistinä: Lisätään kadunvarsiroskakorien määrää ja käytetään niitä; ei roskata luontoa välinpitämättömästi. Yksilön omavastuu jätteiden ja lemmikkien jätösten pois huolehtimisessa asianmukaisesti on ensiarvoisen tärkeää: Tämä tiedetysti vähentää tauti-, tuholais- ja loisriskiä, joista yhtäkään ei kukaan meistä toivo omaan asuinympäristöönsä. Huolehdi, kierrätä, välitä.
Muista, että kaiken voi tehdä reilummin.
Minut voi löytää Facebookista, Instagramista sekä SDP:n ehdokassivulta.